Onze reis begon op vrijdag 22-09-2017 van uit de Gereformeerde kerk. We zijn om kwart over 3 vertrokken met 4 man in de bus , Erik Beldman, Henk van Wijgerden, Gert-Jan de vries, Kevin Beldman.

 

We begonnen ons avontuur met en traan en een lach van onze vrienden en familie, we hebben dan ook snel afscheid genomen om het zo kort mogelijke te houden. We zijn vertrokken met Gert-Jan achter het stuur , hij heeft de eerste rit gereden en ons veilig vervoerd. Daarna nam Erik het over en van het zelfde natuurlijk, uit eindelijk waren we rond 7 uur Nederlandse tijd aangekomen in Frankfurt. Daar hebben we toch maar ff lekker gegeten en even de benen strekken, na een leuke blik op waar we naast geparkeerd stonden ( een Opel corsa die helemaal gestript was van alles stond op blokken en was helemaal gedeukt ).Daarna zijn we verder gereden en zijn toen in Oostenrijk gestopt daar heb ik ( Kevin) het stuur voor de nacht overgenomen  en heb ons door Oostenrijk heen gereden daarna waren we in Hongarije en hebben we getracht een mooie locatie te vinden om te ontbijten.

Dat was moeilijk omdat er veel nog gesloten was om 6 uur `s ochtends maar de aanhouder wint want we hebben toch een leuke plek gevonden. Voor een lekker ontbijt. Daarna hebben we de vliegers opgehaald, en konden we vanuit Boedapest, naar onze eindbestemming Salovka waar wij na een lange tijd op de grens gewacht te hebben en een goeie gids David die ons over de grens bracht naar Jozef Batori. Maar om daar te komen was flink veel concentratie voor nodig en goeie stuurmanskunsten want de wegen hier zijn een mooi  oefen gebied voor de Dakar of 4x4 race zoveel gaten in de weg dat je van links naar rechts en schuin over de straten moet om alles te ontwijken het is ons dan ook afgeraden om avonds te rijden . Na onze aankomst bij Jozef hebben we heerlijk gegeten en hebben z’n vrouw en kinderen ontmoet. We hebben ons daarna op laten halen door ons gastgezin en zitten met 3 of 4  man bij elkaar dus hebben we toch nog wat gezelschap van onze mede reizigers. Nadat ieder is opgeladen en z’n slaap plek heeft opgezocht hebben we toch nog tijd gevonden om dit verslag te maken. De meesten zijn erg moe vooral degene die met de bus zijn gegaan want aan slaap kwamen we toch te kort omdat we zoveel te zien en vertellen hadden in de bus. Ook zijn de plaatsen waar wij ons nu bevinden niet zo slecht als de meesten van ons zouden denken de bevolking heeft gewoon de nodige luxe voor ons ter beschikking gesteld. Morgen gaan we kijken waar we gaan werken en naar de kerkdienst toe .

Met de vriendelijke groeten van jullie reis ploeg in Oekraïne,

Henk, Jan, Gert-jan, Hans, Nicole, Jan-willem, Jaap, Volker, Sjon, Carolien, Erik, Kevin.

Zie foto's hieronder.

1DSCF71872DSCF71923DSCF71994DSCF7206