Wijziging betreft stukje onder het kopje "Erediensten"
De dienst van zondagavond 15 maart hebben we niet door laten gaan. Premier Mark Rutte heeft maandag in zijn breed gewaardeerde toespraak duidelijk gemaakt dat het nog wel een hele poos kan duren voordat het normale leven weer opgepakt kan worden. Dat roept de vraag op hoe we de komende tijd om moeten gaan met de erediensten en andere kerkelijke activiteiten en hoe we daarover communiceren.

 

Het beleid van de kerkenraad is als volgt samen te vatten:

Erediensten

De ochtenddiensten gaan wel door maar zonder kerkgangers. Alleen de predikant, de koster, de organist en een afvaardiging van de kerkenraad zullen daarbij aanwezig zijn.  De avonddiensten komen te vervallen. De diensten zijn te volgen via www.gkherwijnen.nl/ ‘kerkdienst gemist’.

Een uitzondering op deze regel is de ochtenddienst van a.s. zondag 22 maart. De predikant die voor zou gaan heeft afgebeld en naar een vervanger hebben we niet lang gezocht. In overleg met de scriba van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente in Herwijnen kunnen we afstemmen op hun uitzending, waarin de mededelingen van de Gereformeerde Kerk meegenomen zullen worden. Ds. W. Roseboom hoopt dan voor te gaan. De dienst is te beluisteren via ‘kerkdienst gemist’ Herwijnen

Pastoraat

Pastorale bezoeken aan ouderen worden beperkt tot de meest noodzakelijke.

Tot zijn spijt is pastoraal werker Jan Veltrop i.v.m. zijn gezinssituatie (kwetsbare oudere) de komende weken niet beschikbaar voor bezoeken.

De wijkouderlingen kunnen telefonisch of via de mail benaderd worden.

Overige kerkelijke activiteiten

Om sociale contacten te vermijden worden in ieder geval tot en met 6 april alle kerkelijke activiteiten en vergaderingen geannuleerd.

Omzien naar elkaar

Juist in een periode van onzekerheid in combinatie met beperkte (fysieke) sociale contacten is het essentieel om naar elkaar om te zien. De kerkenraad vraagt dan ook om na te gaan wie extra hulp kunnen gebruiken. Daarbij hoeven we ons niet te beperken tot leden van de Gereformeerde Kerk. Het gaat niet om bezoekwerk maar met name om boodschappen te doen e.d. Overigens, een telefoontje, kaartje, mailtje of appje kan ook steun bieden.

De kerkenraad vraagt:

  • meldt aan de diaconie als u hulp nodig heeft: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel uw wijkouderling;
  • meldt u aan bij de diaconie of uw wijkouderling als u hulp wilt bieden.

Communicatie

  • Voor de landelijke ontwikkelingen verwijzen wij naar de site van het RIVM en de Rijksoverheid.
  • Voor de stand van zaken in onze gemeente verwijzen wij naar de website www.gkherwijnen.nl.

Ten slotte

De maatregelen i.v.m. het coronavirus hebben grote impact op ons gemeenteleven.

Wij vragen om uw begrip en uw voorbeden. We weten dat de maatregelen nodig en nuttig zijn. Maar belangrijker is dat we ons vertrouwen op God stellen, zoals we kunnen lezen in Psalm 62 vers 9: ‘Vertrouw op Hem, mijn volk, te allen tijde, open voor Hem uw hart, God is onze schuilplaats.’

De Kerkenraad