Afdrukken

Naastenliefde is: samen leren wat de Bijbel over geld zegt  

De Bijbel staat vol wijze raad om met geld om te gaan. Hoeveel bezit of schulden iemand heeft is minder belangrijk, het gaat vooral om wat je ermee doet. En dat is nog steeds actueel, blijkt uit onderzoek van het Nibud.

Verstandig met geld omgaan blijkt namelijk meer bescherming te bieden tegen financiële problemen dan een hoog inkomen.  Lastig gespreksonderwerp. Maar liefst 2000 teksten in de Bijbel gaan over geld en bezit. En toch vinden we het in de kerk een lastig onderwerp. Maar liefst 43% van de ondervraagden gaf in een enquête door SchuldHulpMaatje aan dat men in de kerk liever niet over geld praat. In 31% van de kerken wordt wel over geld gesproken, maar vooral om vrijgevig en niet materialistisch te zijn.

Wie financiële problemen heeft, kan vaak aan niets anders denken dan aan zijn geldzaken. Er is daarom alle reden om in de kerk met elkaar te praten over omgaan met geld en wat het Evangelie ons daarin wilt leren voor het goede leven.

Voorkomen is beter dan genezen. Wat zou het geweldig zijn als we kunnen voorkomen dat mensen in de financiële narigheid terechtkomen door deze Bijbelse wijsheden meer met elkaar te delen. Armoedebestrijding is vanouds een mooie taak van de kerk en preventie is misschien wel de meest liefdadige vorm daarvan.

Schulhulpmaatje wil mensen weer op weg helpen om uit de schulden te komen en deze te voorkomen. Via gekwalificeerde en gecertificeerde mensen wordt in het gebied van West Betuwe  door 30 Schulphulpmaatjes hulp aangeboden. SchuldHulpMaatje voor gratis hulp van een deskundige en betrouwbare vrijwilliger

Aanmelden kan via  https://www.shmwestbetuwe.nl/contact/  of door te bellen naar 06 - 10 67 23 15

Na aanmelding zal de coördinator op korte termijn een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, waarin hij en een maatje zullen uitleggen wat SchuldHulpMaatje West Betuwe voor een organisatie is en wat de werkwijze is. Tijdens dit gesprek zal gevraagd worden om jouw situatie uit te leggen. Aan het eind van dit gesprek worden er afspraken gemaakt over de ondersteuning en begeleiding door een Maatje.